Les empreses de l’AEPedrosa capten 7 milions per a projectes que redueixen el seu impacte ambiental

Les accions es fan a polígons industrials de Badalona, Cervelló, Cornellà, Esplugues i L’Hospitalet i formen part d’un programa de l’AMB

Les empreses de l’Associació Empresarial Pedrosa han captat 7 milions d’euros per portar a terme projectes que pretenen disminuir l’impacte ambiental de la seva activitat. Es tracta d’accions relacionades amb la millora del sistema d’il·luminació i l’eficiència energètica, la climatització eficient i la instal·lació de plantes fotovoltaiques que formen part d’un programa de l’ AMB que suposarà una inversió de 30 milions d’euros. I es porten a terme a 71 companyies situades a polígons industrials de Badalona, Cervelló, Cornellà, Esplugues i L’Hospitalet.

A més de reduir l’impacte ambiental, els projectes també busquen augmentar la competitivitat de les empreses i reduir les partides corrents de despesa. Les actuacions es portaran a terme en dues fases. La primera, dotada de 10 milions d’euros, ja s’està executant. La segona, de 20 milions d’euros, està prevista per al segon semestre de 2016 y primer trimestre de 2017.

L’impuls d’aquests projectes forma part de l’estratègia de l’AEpedrosa d’ajudar, mitjançant la millora de les infraestructures i la competitivitat, a les empreses del territori, així com a la ciutadania i l’àmbit territorial que les envolta.

L’estímul d’aquests projectes dóna una idea de la preocupació de l’AEPedrosa pel medi ambient i el convenciment que aspectes com l’eficiència energètica poden ser un aliat de la competitivitat de les empreses, a més de repercutir en la millora de l’entorn. En aquest sentit, l’associació també participa en una iniciativa conjunta de l’AMB, l’Ajuntament de L’Hospitalet i les empreses del municipi que implica la cessió de bicis elèctriques a aquestes. El paper de l’AEPedrosa és el de contactar amb les empreses i estimular-les a participar.