L’Area@8, protagonista d’un article d’El Punt Avui
Associació Empresarial Pedrosa exposa la nostra aposta per la Indústria 4.0, una gran oportunitat perquè l’Hospitalet aprofiti i ocupi el lloc que es mereix en l’actual eclosió de l’economia relacionada amb les noves tecnologies. Aquesta aposta no pretén menysprear la iniciativa totalment vàlida de l’Ajuntament d’albergar nous hotels a la nostra ciutat, sinó que fem valdre valor altres oportunitats que de forma natural hi ha al Districte Econòmic, destinant l’espai específic del polígon industrial a les activitats productives d’empreses innovadores i capdavanteres, així com startups amb gran potencial que poden donar un impuls determinant a l’economia local situant-la al mapa global de la nova era tecnològica.

Baltasar Pozuelo, president de la nostra associació empresarial, destaca que el polígon Pedrosa es troba en una ubicació privilegiada per la seva proximitat a Barcelona, a l’aeroport i a les autopistes. També, un fet que és menys visible, al node d’alta connectivitat situat al veí barri de la Marina del Prat Vermell, ja a Barcelona, on s’aixeca el complex empresarial Sertram, seu de nombrosos data centers. L’Associació, juntament amb els empresaris hem decidit denominar la zona com a Are@8,.

A l’are@8 es combinen la connectivitat i l’eficiència energètica que les empreses ja han començat a implementar amb la futura eclosió del comerç electrònic, que fa referència a la imminent construcció del centre logístic d’Amazon al Prat. “Amazon serà part del que es desplegarà, ja que en aquesta zona s’han instal·lat pràcticament totes les empreses de repartiment de paqueteria i missatgeria”.

La reconversió que els promotors de l’are@8 proposen, té com a punt clau l’alta connectivitat que facilita Sertram i també el vehicle elèctric, que a penes s’ha implantat empresarialment per les dificultats de la recàrrega. Ningú deixa la furgoneta al carrer vuit hores perquè es carregui, explica Pozuelo, que afegeix que la solució és dedicar-hi “molts metres quadrats”. Els empresaris plantegen places d’aparcament associades a un punt de recàrrega, i creuen que un punt de partida seria aprofitar els aparcaments de la Fira que queden buits de nit. “A Pedrosa es donen les condicions ideals i la gestió de dades dóna molt de valor afegit, però calen grans inversions i el projecte l’han de liderar les administracions”, diu Pozuelo.