La Consellera Àngels Chacón ha visitat l’Associació

 

La Consellera Àngels Chacón ha visitat el Polígon Pedrosa convidada per AEPe. La visita ha servit per conèixer quatre Pimes (Total Courrier, Ebenesteries Llorens, Altex i Genebre) amb diferents anys de funcionament des dels 25 de Altex fins als 150 i cinc generacions de Ebenesteries Llorens, des de facturacions de 3MM eur fins a 180MM eur, i des de 20 treballadors fins a mes de 200 i seus a diversos països.

El coneixement de les empreses és prioritari per AEPe, i el protagonisme en la visita. També se li ha informat de manques, peticions i necessitats de les pimes.

En el marc de la visita hem aprofitat per lliurar el dossier d’Are@8, que juntament amb 22@  Printing Hub Besos, triangulen la millor oferta global en desenvolupament de noves tecnologies, reindustrialització i de l’eclosió d’Indústria 4.0 a Catalunya.

NOTÍCIA LHDIGITAL:

La consellera Àngels Chacón ha visitat quatre empreses del Polígon Pedrosa i s’ha reunit amb diferents empresaris que li han parlat del projecte Àrea 8, una zona de molt alta connectivitat on s’ubica la major concentració de data centers de Catalunya i una de les majors d’Espanya. La consellera ha conegut de primera mà el teixit productiu del polígon i les seves perspectives de futur.

Àngels Chacón ha destacat que l’Associació Empresarial Pedrosa sap allò que vol i ha destacat com han enfocat el seu camí cap a les data centers, empreses digitals que els empresaris de Pedrosa fomenten i activen.

La consellera ha destacat que “només porto tres mesos en el càrrec i ja he visitat dues vegades als empresaris de Pedrosa. M’han parlat de l’Àrea 8 i he vist que és un pla estratègic important però encara no hem concretat com podem col•laborar plegats”.

Chacón ha dit que “integra molts conceptes que haurien d’estar a moltes empreses, associacions i a la pròpia administració com la sostenibilitat i la tecnologia vinculades a la indústria 4.0, gestió del Big Data. Cal integrar-ho tot i apostar pel futur i no em vull oblidar tampoc de les infraestructures del voltant que el fan diferent”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Empresarial Pedrosa, Baltasar Pozuelo, ha parlat de “peticions que hem fet a la consellera. Li hem mostrat les empreses més importants que tenim i allò què fem. Les pròpies empreses són les que han fet les reivindicacions”.

Unes reivindicacions que a nivell de l’associació empresarial són “la connectivitat i el desenvolupament de projectes. Això és el més important per a nosaltres i la consellera ens ha dit que cal treballar plegats per veure fins on podem arribar per tirar endavant els nostres plans”, ha afegit Pozuelo.

El president de l’Associació empresarial Pedrosa no s’ha oblidat en el seu diàleg amb la consellera de “la connectivitat, l’energia, l’ocupació, de la responsabilitat social, carpetes obertes que toca omplir-les de contingut”.

I de l’Àrea 8, els empresaris de Pedrosa han recollit tota la informació dels treballs que han fet entre les entitats d’aquest àmbit i han trobat, segons Pozuelo, que “la fórmula adient serà la creació d’una Fundació que impulsi el creixement d’aquesta zona com un espai tecnològic i de reindustrialització”.

Es vol crear un barri nou en un entorn industrial sent conscients que això és tot un repte per a les empreses i la pròpia ciutat. “Poder crear riquesa i ocupació en un cercle virtuós com Barcelona l’any 1992 on els recursos que es generaven permetia un repartiment més just. Aquí necessitarem perfils tecnològics però també d’altres que no necessitaran tanta qualificació”, ha recordat Pozuelo.