Hotel Fira Congress de l’Hospitalet, 7 de febrer de 2019

El passat dia 6 de febrer, es va celebrar la junta pre constituent de l’associació AREA8.

A la jornada es va explicar per part del responsable jurídic de AEPe, Sr. Emeteri Frago, i del seu president, Baltasar Pozuelo, el canvi d’un model de Fundació a ASSOCIACIÓ, amb la intenció de salvar les màximes possibilitats d’integració públic privada en aquesta nova eina de desenvolupament interterritorial que se situa entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat ia tocar del Prat de Llobregat.

A la reunió es va aprovar la nova formulació del teixit empresarial a través d’una associació sense ànim de lucre i amb els següents objectius i finalitats:

  1. Impulsar el concepte de desenvolupament territorial Are@8, com a entorn productiu empresarial i de desenvolupament econòmic i tecnològic avançat, mediambientalment sostenible i socialment responsable.
  2. Promoure i impulsar el desenvolupament de les potencialitats d’Indústria 4.0, en aquells entorns territorials que es designin com Are@8; focalitzant les prioritats de la intervenció : el desenvolupament de la impressió additiva, el Big data, la transformació digital empresarial, la mobilitat urbana connectada i sostenible, l’eficiència i millora energètica, el 5G i les telecomunicacions, la digitalització empresarial i la connectivitat de darrera generació, aplicades al teixit empresarial de serveis i la industria.
  3. Experimentar la seva aplicació en entorns industrials i tecnològics d’ample abast i especialment en l’entorn metropolità de Barcelona.
  4. Contribuir a la millora i actualització tècnica i tecnològica del teixit empresarial, des de la microempresa a la gran empresa.

Es va acordar que aquests primers patrons conformen el nucli fundacional de l’associació i que aquest títol queda reconegut amb l’atorgament de la categoria de SOCI FUNDACIONAL.

Van assistir a la reunió representants de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Consorci de la Zona Franca, Leitat, Sertram, Genebre, Airpharm, Filmax, Banc Sabadell, Grup Total Courier, Donnay, UPC, Unitet Trade de Bremen, Tècnica de Fluids, Andubay, Cria, Hotel Fira Congress i AEPE. Així mateix, membres impulsors de l’associació s’han reunit amb els ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat.

A la mateixa reunió, es va acordar que el proper divendres 15 de febrer es faria la constitució formal i presentació oficial de la nova associació en un acte públic amb empreses, entitats i mitjans de comunicació, per donar a conèixer l’entitat i respondre a les qüestions que es puguin plantejar. A aquest acte hi intervindran institucions i empreses compromeses amb la nova entitat.

  1. Contribuir al desenvolupament econòmic local, des de la iniciativa per a la innovació empresarial i en col·laboració públic privada.

A la reunió es va encarregar al responsable jurídic l’enviament dels estatuts de constitució i els requeriments legals per al registre de l’entitat davant els organismes corresponents.

Baltasar Pozuelo

President d’AEPe, en nom del Grup Promotor de l’Associació AREA8.

Apunta’t a l’Acte de presentació el pròxim dia 15 de Febrer a les 9,30 h a l’Hotel Fira Congress de L’Hospitalet de Llobregat

Apunta’t a l’Acte de Presentació