La ciberseguretat, clau per fer teletreball

La crisi causada per la pandèmia COVID-19 està provocant que vivim canvis constants a totes les escales, també en la manera de treballar i relacionar-nos. Les empreses s’han hagut d’adaptar molt ràpidament a aquests canvis, incorporant eines que permetin en teletreball.
A l’Associació Empresarial Pedrosa som conscients de la importància que tenen les telecomunicacions i la connectivitat en aquests nous temps i els reptes que suposen, és per això que oferim als nostres associats un servei d’assessoria i consulta gratuït per resoldre els dubtes en matèria de ciberseguretat i implantació del teletreball.
Si a la vostra empresa s’ha implantat teletreball de manera urgent, en molts casos utilitzarem els nostres dispositius personals i no els corporatius, així com les connexions. És fonamental prendre mesures de seguretat per evitar ciberdelinqüència que corre per la xarxa i que s’està aprofitant de la situació.

Us deixem alguns tips per a implantar el teletreball de manera segura:

  • Instal·lació de VPN segura
  • Instal·lació d’antivirus + antivirus de correu + antispam + APT
  • Instal·lació de Firewall
  • Compartir fitxers amb altres treballadors.
  • Auditoria de vulnerabilitats:
    • Sobretot la darrera (CoronaBlue amb SMBv3) vulnerabilitat recentment parxejada per Microsoft, ja que podríem patir d’aquí poc un Ransomware del tipus Wannacry.
    • Serveis de teletreball: Terminal Server, Anydesk, Teamviewer i VPNs vulnerables a atacs des d’Internet.

Per a més informació, escriviu un mail a aep@aepedrosa.com.