Nou calendari horari elèctric per a les Tarifes 3.0A

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha establert recentment com serà la nova metodologia per al càlcul dels peatges de transport i distribució de l’electricitat. Aquesta es basa en establir preus per franges horàries i calendari.

Els peatges de transport i distribució són preus regulats que estan ja integrats en el preu final a pagar pel consumidor d’electricitat. Aquests peatges permeten recuperar els costos de transport i distribució de l’energia, sent especialment important conèixer-los per totes les afectacions que tenen en la formació de les tarifes actuals. Són un component molt important del preu i aquesta publicació canvia l’estructura tradicional de distribució dels consums.

Un dels grans canvis es troba en les tarifes d’accés: les sis tarifes actuals dels consumidors domèstics (2.0A, 2.0DHA, 2.0DHS, 2.1A, 2.1DHA, 2.1DHS) passaran a una única, la 2.0 TD. Això correspon als subministraments connectats a xarxes de tensió no superiors a 1 kV amb una potència contractada de, com a màxim, 15 kW, és a dir, la majoria de clients i pràcticament totes les llars. Aquells subministraments amb una potència contractada superior a 15 kw que fins ara eren tarifa 3.0A passaran a ser 3.0TD, que es comú a mitjanes i grans empreses, així com indústries.

Aquells que tinguin un peatge 2.0TD disposaran, segons aquesta nova metodologia, de tres períodes de discriminació horària: període 1 (punta), període 2 (pla) i període 3 (vall).

La tarifa 3.0TD disposa de sis períodes que s’aplicaran en els termes de potència i energia. La discriminació horària diferencia les hores de l’any en sis períodes horaris (de P1 a P6) en funció de la temporada, el dia de la setmana i l’hora del dia.

A continuació podeu com queden els horaris i el calendari de la tarifa 3.0 en aquest quadre que ha preparat la consultora energètica Control Energia Europea. Fent clik a la imatge veureu el pdf complet.