Llum verda al Consorci per l’Hidrogen Renovable

  • El Consorci per l’Hidrogen Renovable (CH2R) té com a objectiu fomentar i impulsar projectes que desenvolupin tecnologies de l’hidrogen verd.
  • Més de 40 empreses ja han anunciat la seva voluntat de participar en aquest Consorci.

L’associació empresarial Area8 ha donat llum verda al Consorci per l’Hidrogen Renovable (CH2R) en l’Assemblea General anual que ha celebrat per primera vegada en format online a causa de la crisi sanitària de la COVID 19. La creació del CH2R s’ha aprovat per unanimitat en una assemblea en què han participat el 94% dels socis, entre els quals es troba AEPe, impulsora del projecte.

El CH2R té com a objectiu identificar oportunitats per a desenvolupar tecnologies  d’hidrogen verd per al sector industrial, la mobilitat, l’acumulació d’energies i altres indústries pesants, així com oferir un mecanisme perquè proveïdors i operadors col·laborin i donar suport a projectes experimentals en aquest àmbit. Es vol fomentar la innovació tecnològica que propiciï el canvi de paradigma i, a l’hora, la creació d’oportunitats de negoci.

L’Hidrogen Verd és la tecnologia del futur gràcies als seus múltiples usos i les emissions zero que produeix la seva obtenció, per això empreses i governs d’arreu del món estan impulsant projectes basats en aquesta tecnologia que els permetin situar-se al capdavant de la transformació ecològica. En aquesta cursa hi volen participar les empreses que han decidit crear el Consorci de l’Hidrogen Renovable (CH2R). De moment, més de 40 empreses ja han manifestat la seva voluntat de formar part d’aquest consorci.

El CH2R neix de la mà de les associacions empresarials Area8 i Associació Empresarial Pedrosa (AEPe), que representen, directa o indirectament, més de 600 empreses, i busca aliar-se amb l’administració pública per crear sinèrgies que permetin desenvolupar projectes ambiciosos que situïn Barcelona i Catalunya a l’avantguarda de la Transició Ecològica.

L’Assembla d’Area8, presidida per Jordi Baiget, president de l’associació, ha aprovat també els comptes anuals i la memòria d’activitats.

Si voleu formar part del CH2R, escriviu a administracio@area8.cat i us informaran dels passos a seguir.