Esmorzar amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat

Esmorzar amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat: Nuria Marín

La comunitat empresarial compromesa amb la transició energètica

25.02.2023

El matí del dimarts 24 de febrer vam tenir l’oportunitat de proposar, debatre, i trobar-nos a l’esmorzar empresarial juntament amb l’Alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la Sra. Nuria Marín, organitzat per Associació Empresarial Pedrosa i l’Associació Area8.
El teixit empresarial de l’Hospitalet de Llobregat-Barcelona es va veure representat pels assistents que van posar en diàleg projeccions de futur més sostenibles, inclusives i amb impacte econòmic, social i mediambiental. Amb l’assistència de grans i petites empreses com EARPRO, SERTRAM, KESPO Capital, entre d’altres.

Hem compartit la nostra proposta de Comunitat Energètica Distribuïda (CED) d’Area8, essent la primera iniciativa a nivell local que planteja l’electrificació de tots els sostres al territori Are@8 (Zona Franca – Hospitalet de Llobregat).
CEDArea8, entitat que presentarem a la propera convocatòria IMPLEMENTA d’IDAE (13/2/23). Té com a objectiu arribar als 8 MW instal·lats. Sumat a components de gestió de la demanda, i de Mobilitat a través d’un “Sharing” de Vehicle elèctric compartit i una gran quantitat de punts de recàrrega vinculats a les instal·lacions. A més, el projecte compta amb la retirada de sostres d’amiant amb ajudes vinculades, amb l’objectiu d’extreure 250.000 m2 de teulades amb fibrociment, en el model ampliat.
Sumat al Pla de Mobilitat Laboral, que hem presentat en una altra oportunitat, són dos exemples de treball en cooperació i col·laboració PRIVAT-PÚBLICA. De manera que aquesta com altres propostes van estar en debat per promoure no només el compromís de part de les empreses amb la comunitat local, la sostenibilitat i la transició energètica, sinó també amb l’acció/accions, que són necessàries per canviar.

L’alcaldessa ha presentat la seva visió del “Districte Economic” i ha respost amb detall totes les preguntes i inquietuds de les empreses, des de punts de recàrrega fins a permisos d’activitat o energia. Amb relació a això, hem assumit el compromís de crear una comissió que abordi la disponibilitat d’energia al “Districte Economic”.

Si vols participar i formar part d’aquestes iniciatives contacta’ns, pots ser membre d’Area8 com d’AE Pedrosa.
Accedeix a les nostres webs!