Comunidad energética

L’Associació Area8 posa en marxa CED ENERGIA AREA8, la Comunitat Energètica de l’Hospitalet de Llobregat.

Sumat al recent llançament de la Comunitat Energètica de Sant Andreu de la Barca.

Es tracten de dos projectes privats d’energia compartida, gestionat per diverses empreses locals i les nostres entitats (AEPedrosa i AREA8)

• Invitació:  Presentació a Cinemes Filmax-GranVia 2 de l’Hospitalet de Llobregat.

El proper divendres 5 de maig de 2023, a les 12:00 h.

25.04.2023

L’energia és una preocupació de primer nivell per a les empreses i per a les persones a l’entorn ciutat-polígon. Per això, fem èmfasi als sostres de les naus com un actiu imprescindible per generar energia solar per a la descarbonització i la transició ecològica.

Els treballs previs realitzats per les entitats AEPedrosa i AREA8 juntament amb les administracions provincials i metropolitanes van ser el brou de cultiu per constituir la CED ENERGIA, que compta amb la col·laboració de les dues associacions (Area8 i AEPedrosa).

És remarcable la participació a la CED SABARCA AREA8, SL, de la Societat Municipal SAB URBA, SL que amb una visió compartida de veritable col·laboració publicoprivada, s’adhereix a un projecte privat de gran magnitud, convertint-se en un referent singular tant a Catalunya com a Espanya.

El projecte CED ENERGIA va ser presentat al febrer per a la convocatòria CE IMPLEMENTA d’IDAE per valor de 3.638.773,80 euros, dels quals se’n van sol·licitar 1.257.726,20 euros de subvenció. El projecte assumeix competències en transició ecològica amb l’impuls de l’ús de 12 cotxes elèctrics, de 7 punts de recàrrega a les empreses i una electrolinera amb 10 punts de recàrrega, a més d’incloure la dotació de bateries per a la gestió de la demanda energètica i una reserva d’energia per aplicar a situacions de pobresa energètica amb la Creu Roja de L’Hospitalet.

A la Comunitat Energètica es troben les esmentades Associació Area8 i AEPedrosa i les empreses privades locals Tacsa, Tegonsa, Gemma i Pablo Soler, Carmen Soler, Erliso, Multicines Pedrosa, Eliador i la ulterior incorporació de Agromatella del Grup Genebre

S’estima una generació d’energia d’ 1.983.062 kWh anuals amb un estalvi de 505 Tneq de CO2, a la primera fase de posada en marxa, preveient a mitjà termini una capacitat de generació solar per sobre dels 25 GWh amb la incorporació de nous sostres de naus.

La Comunitat Energètica, amb la forma de Societat Limitada sense ànim de lucre, es constitueix amb llibertat d’entrada i de sortida i amb un objectiu de paritat a la governança prevista socialment i com un vector de competitivitat empresarial en el municipi de L’Hospitalet de Llobregat.

Ho hem tornat a fer:

FABRIQUEM EL FUTUR!!!!

 

L’AEPedrosa és una associació empresarial radicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que té com a objectiu servir d’instrument al teixit empresarial per millorar la seva competitivitat i dinamisme i convertir la zona en un referent econòmic. Va ser creada l’any 2014 per un grup d’empreses que entenia que calia fer accions conjuntes que els permetessin assolir els reptes de futur, millorar les comptes d’explotació i establir una xarxa de relacions i coneixements comuns. Actualment està integrada per 600 companyies.

Fruit d’aquesta voluntat, l’Associació Area8 sorgeix com una entitat innovadora creada per AEPedrosa amb doble objectius: sostenibilitat i responsabilitat social corporativa.